Σεμινάριο «Διαχείριση του stress με ενσυνειδητότητα (mindfulness)»


 

Πρόκειται για ένα εντατικό, βιωματικό, ομαδικό πρόγραμμα, διάρκειας περίπου 3 μηνών, που απευθύνεται σε όσους θέλουν να μάθουν να διαχειρίζονται καλύτερα το στρες στη ζωή τους και να καλλιεργήσουν ισορροπημένες σχέσεις με τον εαυτό τους και τους γύρω τους. Το συγκεκριμένο σεμινάριο παρέχει εκμάθηση δεξιοτήτων, τόσο για προσωπική χρήση, όσο και για την εφαρμογή των θεραπευτικών τεχνικών στα πλαίσια των συνεδριών με θεραπευόμενους.

 

Το Mindfulness είναι ένας τρόπος προσέγγισης της εμπειρίας και της ζωής μας γενικότερα, που βασίζεται στην επικέντρωση στο παρόν, την παρατήρηση, χωρίς επίκριση και την αποδοχή. Μας βοηθά να βγαίνουμε από τον «αυτόματο πιλότο» και να είμαστε παρόντες στη ζωή μας, να συνδεόμαστε ουσιαστικά με τον εαυτό μας και τους άλλους. Ταυτόχρονα αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τη διαχείριση του στρες και μας μαθαίνει να ανταποκρινόμαστε στις δυσκολίες της ζωής με νηφαλιότητα και σύνεση.

 

Τα προγράμματα Mindfulness είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα και καταξιωμένα παγκοσμίως για την αποτελεσματικότητα τους:

    • στην αντιμετώπιση του στρες, άγχους και κατάθλιψης
    • στην βελτίωση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας
    • στην αύξηση της συγκέντρωσης, της προσοχής και πνευματικής διαύγειας
    • στην ενίσχυση της συναισθηματικής μας ισορροπίας και της ψυχικής μας ανθεκτικότητας.

 

Τα προγράμματα εφαρμόζονται σε νοσοκομεία, κέντρα ψυχικής υγείας, σχολεία, πανεπιστήμια και μεγάλες εταιρείες παγκοσμίως.